FAQ

Veel gestelde vragen (FAQ):

Wanneer ontvang ik hetgeen wat ik heb besteld?

Na betaling of afronding van de bestelling zal het pakket door Only Handbags worden opgestuurd naar het door uw opgegeven adres. Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u het pakket.

 

Welke betalingsmogelijkheden biedt Only Handbags aan?

Je kunt bij ons betalen op de volgende manieren:

Via IDEAL of Bancontact Mister Cash: een veilige manier van betaling via de banken.

Onder Rembours: Je betaalt pas (inclusief de rembourskosten) wanneer het pakket bij je wordt afgeleverd. Rembourskosten bedragen € 12,= en worden tijdens de bestelling bij je in rekening gebracht.

 

Zijn de prijzen in- of exclusief BTW?

Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW.

 

Wat zijn de verzendkosten?

Deze zijn nihil. Only Handbags berekend geen verzendkosten voor verzending binnen nederland. Voor verzendingen naar het buitenland zullen wel verzendkosten worden berekend tegen het op dat moment geldende posttarieven.

 

Als ik niet tevreden ben over mijn aankoop binnen welke termijn moet ik dan retourneren?

Vanaf het moment dat u het pakket hebt ontvangen heeft u 14 dagen de tijd om het pakket te retourneren. Je dient ons via e-mail te informeren indien je wenst te ruilen of te retourneren. De tas dient in originele staat te zijn en te zijn voorzien van de aangehechte (prijs)kaartjes. Aan het product zal tevens een originele en onbeschadigde beveiligde Plaskalock ( rood/genummerd) moeten zitten.

Let op! Wij controleren het geretourneerde artikel zorgvuldig op gebruikerssporen. Indien deze aanwezig zijn wordt geen nieuwe artikel opgestuurd of geld teruggegeven.

 

Mag ik kosteloos retourneren?

De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt (moment van ontbinding). De terugbetaling is kosteloos voor de consument. Als de consument heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft de ondernemer de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen.

 

Ik heb een klacht, wat moet ik doen?

Wanneer u een klacht heeft over Only Handbags of over een product dat u via onze website hebt gekocht, dan vragen wij u om contact met ons op te nemen via e-mail: info@only-handbags.com. Uw klacht wordt door ons bijzonder serieus genomen. Wij zullen u, na ontvangst van de klacht, binnen 24 uur schriftelijk (per e-mail) hier een bevestiging van geven. Wij zullen iedere klacht persoonlijk behandelen en u middels een door u gekozen medium op de hoogte houden, dit kan zijn per telefoon, sms of e-mail. Wij staan u binnen 3 werkdagen inhoudelijk te woord over de klacht.

Een klacht over een product, dienst of de service van Only Handbags kan eveneens worden ingediend via een klachtenformulier van de website van de Stichting Webshop Keurmerk www.keurmerk.info. De klacht wordt dan zowel naar Only Handbags als naar de Stichting Webshop Keurmerk gestuurd.

Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling. Een geschil wordt door de Geschillencommissie voorgelegd, zie artikel 15 van de algemene voorwaarden.

 

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Bestellingen die nog niet betaald zijn kunnen nog geannuleerd worden zonder opgave van redenen. Mail ons in dit geval zo snel mogelijk op info@only-handbags.com. Bestellingen die reeds betaald zijn kunnen niet meer geannuleerd worden.

 

Het artikel dat ik heb ontvangen is beschadigd, wat nu?

Only Handbags streeft naar goede kwaliteit en behandeld haar collectie zorgvuldig. Neem in geval van een beschadiging direct contact met ons op zodat we dit gepast kunnen gaan oplossen.

 

Wanneer ontvang ik mijn geld terug als ik heb geretourneerd?

Binnen 3 werkdagen na ontvangst van het geretourneerde item maken wij het betaalde bedrag aan u over.